VIDEOPREMIÄR: Violent Life – ”Tvivel”

Gustaf Holtenäs, Erika Mårtensson, Max Hall och Emil Winqvist i färska Malmöbandet Violent Life har precis färdigställt sitt debutalbum The Fields. En skiva som består av elva experimentella poplåtar med melodierna och känslorna i centrum. Bandet uppger bland annat Blonde Redhead, Broadcast och Ariel Pink som referenser. Influenser som känns rätt givna för den som lyssnar, det låter härligt skevt och melankoliskt.

Idag är det videopremiär för singeln ”Tvivel”, en låt som skrevs av Gustaf Holtenäs redan för fem år sedan.

– Den var egentligen ämnad som ett pianostycke, vilket gjorde att när man väl skulle sjunga melodin så blev det inte helt lätt. Den rör sig inom ett rätt stort register, men det gick till slut. Texten beskriver ett helt vanligt kärleksproblems-scenario, berättar Gustaf.

Spana in videon ovan!