It’s For Us välkomnar framtiden

It's For Us

I helgen spelar Luxury-signade It’s For Us på Norrköpingsfestivalen Where’s The Music? Med sig i bagaget har de den första singeln från det kommande albumet Come With Me. Vi skickade iväg några frågor till Camilla Karlsson (sång och bas) och Jon Gredmark (gitarr).

Hur gick det till när ni spelade in den nya skivan?

Camilla: – Jag och Jon hade jobbat i cirka ett år med att göra nya låtar. Sen tog vi med låtarna till replokalen och till de andra i bandet. Efter det så gick det fort. Vi släppte taget om tio bra låtar, jammade fram säkert lika många nya, sen reducerade vi till hälften och spelade in skivan.

Hur bildades It’s For Us?

Camilla: – It’s For Us bildades av mig och Jon under tiden när vi spelade ihop i ett annat band.

Jon: – Det började som ett akustiskt projekt. Vi ville spela något som var mer lågmält, mer intimt. Men det höll inte så länge med lågmäldheten. Vi kom på att det vore kul att bjuda in en kompis eller två. Två blev tre och tre blev tio. Till slut var det jag, Camilla och Johan Callin (dåvarande trummis) kvar. Vi satt och surade, men drack bärs och var nog egentligen inte särskilt arga för att ingen (av de 10-15) kommit till repet. Vi hade ett långt rep som resulterade i vår första EP och det var väl ungefär där vi hittade vårt sound.

”Vi ska spela ett kort och intensivt set”

Varför namnet It’s For Us?

Jon: – Det är ett citat hämtat från hiphop-dokumentären Stylewars. Graffitimålaren Skeme blir intervjuad om sin konst.

Vad kan vi förvänta oss av er konsert på Where’s The Music?

Camilla: – Trötta jävlar. Nä då, vi kommer vara på topp! Vi ska spela ett kort och intensivt set.

Något ni ser fram emot att se på Where’s The Music?

Camilla:Henric de la Cour, Slowgold och Presolar Sands.

Vad har ni mer på gång 2017?

Camilla: – Skivan släpps i april på Luxury. Video kommer i början av februari. Sen ser vi fram emot releasefest i både Stockholm och Göteborg! Vi välkomnar framtiden och It’s For Us.

Nya singeln ”Ghost Officer” släpps den 31/1.