Redaktionens favoriter v.4

L.A. Witch. Foto: RhyanSantos
L.A. Witch. Foto: RhyanSantos

Fredag är som bekant veckans bästa dag. För att fira detta bjuder HYMN-redaktionen på musikgodis från veckans som gått.

L.A. Witch – ”Brian” (låt)

Om ungefär en månad gästar Kalifornienbaserade garagetrion L.A. Witch Sverige för spelningar på Skjulet i Göteborg (24/2) och Grand Öl&Mat i Malmö (25/2). I veckan kom en ny singel som gör oss förväntansfulla inför dessa gig. Mera reverb åt folket!

Charlottas Burnin’ Trio – ”Cosmic Jam” (låt/video)

När vi intervjuade Cassius Lambert inför hans spelning på redan kultförklarade NGBG-festivalen i höstas nämnde han speciellt hur glad han var att han fått med gitarristen Charlotta Andersson i sitt band. Om inte förr, förstår vi nu varför. Hon och hennes egna lilla band skapar nämligen någon slags uppdaterad 70-talspsykedelia/progressive som inte ens är lovande – den känns helt färdig! ”Cosmic Jam”, instrumentalt över nio minuter, är första smakprovet till kommande album. Vi längtar redan till nästa.

Lily Allen – ”Going To A Town” (Rufus Wainwright cover)

Lily Allens cover på Rufus Wainwrights ”Going To A Town” talar ganska mycket för sig själv. Det räcker egentligen med att ta en titt på den starka tillhörande videon, som är filmad i samband med Women’s March i London.

The Deer Tracks – ”Home” (video)

Electroduon The Deer Tracks – aktuella med fina albumet Undersvik bjöd i veckan på en video till spåret ”Home”. Precis som det mesta annat som bandet släpper i från sig så är den alldeles ljuvlig. Michael Larsson och Viktor Zeidner ligger bakom videon.

Sly & The Family Drone + Dead Neanderthals – ”Ghoul Whispers” (låt)

Två av Europas hårdaste och mest spännande fria konstellationer, brittiska Sly & The Family Drone och holländska Dead Neanderthals, är skoningslösa i denna försmak till deras gemensamma album som dyker upp under vårvintern.

Annelie – ”Stuck” (video)

Annelie skickar ut elektroniska impulser över ett grått och mörkt Göteborg. Aktuella singeln ”Stuck” är elektronisk pop som vågar vara lågmäld och disträ, där stämningen är viktigare än att skapa en radioanpassad hitlåt. Tramporgeln är pricken över i:et.

Parham – ”Allting med dig” (låt)

Parham och producenten Nibla fortsätter att staka ut ordningen för Gbg-hiphopen. Denna gång är allvaret mindre påtagligt och upphovsmannen kan till och med tänka sig att ”gå på Ikea med dig”. Mjuka beats till en mjuk text.

VeilHymn – ”Hymn” (låt)

Dev Hynes bakom Blood Orange har startat ett nytt projekt tillsammans med Bryndon Cook från Starchild & The New Romantic. Ljuvlig och lättsam sommarfunk. Och med en låttitel som ”Hymn” har Hynes prickat in alla rätt.

Thundercat – ”Show You The Way” (låt)

Thundecats nya singel ”Show You The Way” följer samma spår som ovanstående låt. Soft R&B som får en att vilja hoppa ner i närmaste pool. Om du bor på varmare breddgrader det vill säga. Den 24 februari släpps albumet Drunk (bland gästartisterna hittas Flying Lotus, Kamasi Washington och Wiz Khalifa).