PREMIÄR: SJÖBLOM – ”The Last Call”

sjoblom

Postpunkbandet The Exploding Boy startade, enligt egen utsago, med målet att bli tillräckligt stora för att få The Cure att inkludera den gamla b-sidan ”The Exploding Boy” i sitt liveset. Inspirationen från husgudarna är märkbar även i sångaren och låtskrivaren Johan Sjöbloms soloprojekt.

SJÖBLOMs debutalbum 6 släpptes i oktober 2016 och beskrevs då av sajten Damned Industrial.com med orden ”In a world of ugliness, this album is a thing of beauty.” Även HYMN imponerades av de åtta låtarna där Johan Sjöblom backas upp av producenten Jon Bordon (Nicole Sabouné, Melody Club) och trummisen Joakim Janthe (Principe Valiente, Nicole Sabouné), och inkluderade albumet när vi sammanfattade synth- och gothåret 2016.

Idag släpps ”The Last Call” som tredje singel från 6. På baksidan hittar vi en remix av låten ”Enemies” signerad Roya.

Kolla in Andreas Hillerborgs video till ”The Last Call” först av alla: