Hejdå George Michael

George Michael

Den som säger att hen inte har skrålat med i refrängen på ”Wake Me Up Before You Go-Go” under någon fredag i sitt liv är antingen en lögnare eller en person som missat en del av vad livet är; popmusik med schvung som skriker glansigt 80-tal och som än idag är en ultimat startmotor för de flesta fester.

Ena halvan av den duo som utgjorde Wham! hette George Michael och i brist på andra termer måste det ändå sägas att han på något vis personifierade 80-talspopen.

Inte slutade det med Wham! heller. George Michael fortsatte efter sitt popprojekt som artist i eget namn och lyckades 1987 erövra världen med den lysande plattan Faith. En duett med Aretha Franklin lyckades han också klämma in under samma år. En låt som blev en monsterhit för souldrottningen och ett lyckopiller för Michael, som fick jobba med en av sina favoriter.

Ja, George Michaels bravader kan det talas om länge. Med en själfylld stämma lyckades han ta sig in i de allra flesta hem. Nu nås vi av nyheten att han, blott 53 år gammal, har lagt ifrån sig mikrofonen för evigt.

Inte ens den sista veckan under 2016 kunde få passera utan ett dödsfall i musikvärlden. Ännu en man med en stor dos sex appeal och upphovsmakare till lysande popmusik har tystnat.

Ta slut nu, 2016.