Redaktionens favoriter v.50

Little Simz
Little Simz

Då var återigen det dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikgodis som räcker hela helgen och lite till.

Little Simz feat. Tilla -”Poison Ivy” (låt)

Att brittiska rapparen Little Simz tillhör framtidens stjärnor känns solklart. I dag släpps albumet Stillness in Wonderland och vi har nynnat på låten ”Poison Ivy” därifrån hela veckan.

Fanny Gunnarsson Quartet – ”Theme” (låt)

Förra fredagen gjorde We Float succé när Klubb HYMN intog Grand i Malmö. Fanny Gunnarsson, en av många ytterst begåvade Malmöbaserade  musiker som rör sig i gränslandet mellan pop och jazz, spelar piano där och i flera andra konstellationer, däribland hennes egna kvartett. Den i veckan släppta ”Theme” har det mesta – melodi, musikalitet, atmosfär. En grym försmak inför albumsläppet som sker 17 februari via ständigt nyfikna och kvalitativa Havtorn Records.

Valdemar – ”Soë Chlevigny” (låt)

Både technoartisten Valdemar och indiebandet Melby har hamnat i vår FYND-sektion tidigare. Så vi kan naturligtvis inte annat än älska detta. Den förstnämnda samplar de sistnämndas låt ”Regnet” i denna baskaramell.

MOURN – ”Irrational Friend” (video)

Barcelonabaserade kvartetten MOURNs rökare ”Irrational Friend” fick en video i veckan, och vilken video sen! Det här kan vara det snyggaste vi sett i vinter. Låten är hämtad från albumet Ha, Ha, He som släpptes i somras.

Zacke – Fattigkussen (kortfilm)

I veckan blev det klart att albumaktuella rapparen Zacke nominerats i grammis-kategorierna ’Årets textförfattare’ och ’Årets hiphop/soul’. Samtidigt släppte han kortfilmen Fattigkussen som bygger på texterna från albumet med samma namn. Extremt snyggt!

Orphan King – ”Nothing Changes” (låt)

Vi vet inte så mycket om Orphan King, mer än att det verkar vara ett Stockholmsbaserat projekt. 80 gillare på Facebook indikerar inte heller arenastatus. Ännu. För ”Nothing Changes” är en lika mysig som mystisk elektronisk dröm som lovar väldigt gott.

George Clinton & Parliament-Funkadelic till Sverige (spelningstips)

Det är inte ofta världens största nu levande funklegendar och hans ultrasvängiga jätteband besöker Sverige. Lite äntligen-varning på detta. Den 4 maj intar de KB i Malmö och 8 maj spelar de på Göta Lejon i Stockholm. Biljetterna är släppta. Om du tvekar – fråga någon som sett dem live tidigare om det är värt att gå dit. Alla lär ge samma jakande svar.

Mackaper – ”Vinden” (låt)

Det har forskats mycket om väder och vind i rymden. Anders Eriksson – Institutet för rymdfysik i Uppsala – är en av alla som sökt efter vinden. Jag vet inte om Eriksson har lyckats, men Mackaper har i alla fall tonsatt de kosmiska strömningarna och döpt låten till ”Vinden”. Det är åtminstone vår teori. Låten finns med på bandets aktuella EP Sfinx.

Del III – ”Himmelen ikväll” (video)

Göteborgsbandet Del III bjuder på en ny låt och video. ”Himmelen ikväll” är inspelad och producerad av Tommy Tift (Vånna Inget/True Moon/Sista Sekunden). Poppig punk när den är som bäst!