Bäst på Augustgalan – Anna Ternheim!

Pressbild-_Anna-Ternheim_WEB_topbild

När Augustpriset 2016 skulle delas ut hände något alldeles, alldeles underbart – Anna Ternheim tog plats på scen och gjorde tolkningar av tre svenska favoriter: Ulf Lundells ”Hon gör mig galen”, Marie Fredrikssons ”Efter stormen” och Kents ”Kärleken väntar”.

Det är genialt att låta Anna Ternheim vara pausnummer mellan prisutdelningarna. Hon är en artist som tidigare visat att det är möjligt att göra redan bra låtar, nästan ännu bättre. I musiken, liksom i litteraturen, är tolkningen central. Att lyckas hitta den där nerven, den där känslan som man missar om man inte lyssnar eller läser tillräckligt öppet.

Anna Ternheims version av Broder Daniels ”Shoreline” ger efter 12 år fortfarande gåshud och finns såklart med på det senaste albumet Live in Stockholm som släpptes den 25 november. Här finns 17 spår från spelningen på Cirkus i Stockholm i mars i år och det är en påminnelse om att göra allt som går för att säkra en spelningsbiljett nästa gång hon ställer sig på scen.

För den som inte orkar kolla igenom hela Augustgalan i väntan på de fina tolkningarna kan direkt hoppa till låtinslagen som kommer 00.23 för ”Hon gör mig galen”, ”43.30” för ”Efter stormen” och 1.02:40 för ”Kärleken väntar”.

Ren njutning utlovas.