Redaktionens favoriter v.46

Siri Karlsson
Siri Karlsson

Helgen är på ingång och som vanligt firar vi detta genom att låta HYMN-redaktionen tipsa om veckans musikaliska höjdpunkter.

Siri Karlsson – ”Semphronia” (låt)

Att Siri Karlsson tillhör Sveriges mest intressanta akter är det ingen tvekan om och på nya singeln ”Semphronia” fortsätter duon att experimentera med gränser. Mötet mellan psykedelisk folk/progg och avantgardistisk elektronika känns helt självklart. Den 27 januari släpps nya plattan Shake Shake Love – ett datum att skriva upp!

Badlands – ”Quiet Heart” (cover)

Malmöbaserade Catharina Jaunviksna aka Badlands väcker liv i den gamla The Go-Betweens-dängan ”Quiet Heart” (1988) på ett ypperligt sätt. Svårt att tro att låten någonsin varit något annat än en elektronisk dröm.

Ty Segall – ”Orange Color Queen” (låt)

Ty Segalls senaste singel ”Orange Color Queen” är nedtonad, rytmiskt sparsmakad och med en tidlös melodi som får en att länga efter varmare årstider. Marc Bolan är en uppenbar referens. Den 27 januari släpps Segalls nionde album.

The Magnetic Fields – ”13 Big Enough For Both Of Us” (låt)

Den 3 mars släpper The Magnetic Fields – med Stephin Merritt i spetsen – sitt kommande album 50 Song Memoar. En skiva skiva följer upp 2012 års Love At The Bottom Of The Sea. Låtlistan består av 50 spår och ett av dessa är underbara ”13 Big Enough For Both Of Us”.

Xiu Xiu – ”Wondering” (låt)

Att Jamie Stewart och hans Xiu Xiu släpper nytt album den 24 februari är en glädjande nyhet. ”Wondering” fungerar fint som pepp inför.

Rebekka Karijord – ”The Orbit” (låt)

Rebekka Karijord har en av Sveriges mest intressanta röster – något som hon än en gång bevisar med nya singeln ”The Orbit”, hämtad från kommande konceptalbumet Mother Tongue. En platta som enligt uppgift gästas av genier som Linnea Olsson, Mariam Wallentin (Wildbirds & Peacedrums), Nina Kinert och Martin Hederos. Lär bli magisk.