Hallå där… Steve Buscemi’s Dreamy Eyes!

Igår genomförde Steve Buscemi’s Dreamy Eyes en slutsåld releasespelning på Heaven Up Here i Stockholm – intresset för bandets splittolva, tillsammans med Melby, visade sig överträffa alla förväntningar. Nu har Rama Lama Records skeppat över ett antal ex till västkusten, och banden följer givetvis med.

För att höra om gårdagskvällen och för att blicka fram emot kvällens konsert på Jazzhuset, hörde HYMN av sig till medlemmarna i Steve [förkortning för Steve Buscemi’s Dreamy Eyes].

Sammanfatta gårdagens releasespelning?

– Slutsålt! Bästa stämningen någonsin! Bra dag!

Ni verkar ha pendelkort mellan Göteborg och Stockholm. På lördag är det tredje gången på kort tid som ni besökare västkusten. Vad har ni för relation till Göteborgs musikscen?

– För tillfället är vår relation med Göteborgs musikscen odefinierad men vi känner att gnistan finns där. Vi ser fram emot ännu ett Gbg-besök och hoppas att vi kan ta nästa steg i vårt förhållande.

Vad har ni för minnen från era tidigare besök? 

– Elias minns en spya sekunderna innan spelningen på Jazzhuset och ett förvirrat möte med Tom Jerry Boman direkt efter spyan. Siri minns den obegränsade tillgången av bananer i logen på Pustervik, Edvin minns svetten och Tilde minns ingenting.

Ni firar en splittolva med Melby – vad är det som gör dem till ett lämpligt band att dela utrymme med?

– Därför att de är fantastiska personer och musiker som gör nyskapande och svinbra musik.

Och hur hamnade ni på Rama Lama Records?

– Det undrar vi med… Men vi är så tacksamma över att ha Axel och Sixten som skivbolagsbossar/fosterpappor.

Det har gått riktigt bra för er andra singel ”Call Out”. Snart 100 000 spelningar på Spotify. Har ni prestationsångest nu?

– Ja!

Och när kommer det nytt material? Popvärlden väntar otåligt.

– Någonstans i slutet av 2016 eller början av 2017, då jävlar.