Fredrik O fångar ensamheten och stillsamheten

Fredrik O

Tidigare i år släppte Fredrik O singeln ”Somliga dagar”, men nu har den franska etiketten Scandinavian Crush fångat upp denna vackra och bedårande popdröm (bolaget ligger även bakom Fort Nots album It Is Love). Debut-EP:n Blommor i en svart pöl släpps den 7 november.

Fredrik O är baserad i Arjeplog och på sätt och vis går det att höra naturen och vidderna i detta enmansprojekt. Musiken präglas av öppenhet, inspelningen breder ut sig och skänker både vemod och värme. Texten är tillbakablickande, sorgsen, men samtidigt förlåtande. Musiken är allt annat än aggressiv.

Denna typ av drömpop kan lätt bli meningslös och ointressant, men Fredrik O fångar en nerv som gör musiken angelägen och uppfriskande. Att lyssna på ”Somliga dagar” är som att vandra i naturen en vacker och solig höstdag. I ryggsäcken ligger varm choklad.