PREMIÄR: Many Voices Speak – ”Blue Moon”

Foto: Julia Mård
Foto: Julia Mård

Vi har skrivit om Matilda Mårds soloprojekt Many Voices Speak tidigare och nu är det som synes dags igen. Den här gången rör det sig om ett cover-släpp. Matilda har valt att tolka klassiska ”Blue Moon” (Richard Rodgers) och det låter som en dröm!

Låten kommer att finnas med på kassettversionen av hennes debut-EP Away For All Time (men också släppas som stand-alone-singel digitalt), som har release via Strangers Candy den 28 oktober.

Matilda berättar om låtvalet:

– Jag återupptäckte den här låten för några år sen när jag tittade på 80-talsserien Fame. I ett avsnitt gör Dominique Dunne en gästroll, bara något år innan hon blev mördad av sin ex-pojkvän. Hon spelar en flicka från gatan och sjunger ”Blue Moon” på sitt inträdesprov till musikskolan. Fastän det ska föreställa en misslyckad audition så var det något i hennes skakiga framförande som fick mig att beröras av låten för första gången. Det var som att hennes egen stormiga historia gav ett nytt djup till texten.