Veckans FYND: Radula, Matilda Wiezell och ISSUEISSUE

radula

Då var det återigen dags att presentera tre svenska musikakter som vi tycker borde få mer uppmärksamhet.

Radula

Stockholmsbandet Radula gör emotionell och intensiv indierock med snygga drag av modern postpunk. Strålande låtar som ”Never Scared” och ”Scarlett” bör inte missas. Ett debutalbum spelades in i sommar och här på HYMN ser vi verkligen fram mot att det ska släppas.

Matilda Wiezell

Indiepop/psych-bandet Melby har hajpats en hel del i år – med all rätt tycker vi på Hymn som deltagit en del i hajpen (läs t.ex. vår intervju med bandet här). Melbys sångerska Matilda Wiezell spelar också in låtar under eget namn. Originell singer-songwriterpop snyggt uppbyggd kring Wiezells speciella röst, där de låtar som släppts i år (som ”Skogskyrkogården” nedan) låter särskilt lovande.

ISSUEISSUE

Göteborgsbandet ISSUEISSUE släppte sin debut-EP Brickwall i augusti. Bandets egna genrebeskrivning dödsindie är kanske inte helt solklar men passar ändå bra – det här är mörk, artpoppig indie av bästa sort.

Lyssna på vår playlist med FYND här.