Pink Milk är redo för sitt första officiella gig

pressbild sunset

Maria och Edward Forslund (sistnämnde spelar till vardags i Riddarna) singeldebuterade som Pink Milk på bolaget Woah Dad! tidigare i år. Storslagna ”Detroit” hyllades inte bara av HYMN, utan också av utländska magasin som The Line of Best Fit och DIY.

Nu är det dags för duon bege sig till Malmös Plan B för ett första officiellt gig. Imorgon spelar de ihop med LSD And The Search For God och Nova Blast. Vi tog ett kort snack med bandet.

Första gången vi hörde från er tolkade ni Foreigners ”I Want To Know What Love Is”. Hur kom det sig att ni valde att spela in den?

– Den låten var det sista vi hörde när bilen dog mitt i natten på en motorväg för två år sedan. Några dagar senare spelade vi in den på ett rep och när vi lyssnade efteråt så lät det coolt.

Några andra ess i cover-ärmen?

– Nej, sedan dess har vi bara gjort egna låtar.

Med tanke på ovanstående och med tanke på att ni tidigare har sagt att ni inspireras av TV-serier/filmer som Twin Peaks och True Romance så verkar ni vara ganska nostalgiska. Finns det inget i samtiden som ni influeras av? Ge gärna exempel på lite nyare musik ni gillar.

– Det kan vi inte för vi lever i det förflutna, men vi gillar rock.

Imorgon spelar ni på Plan B – har ni spelat i Malmö förut?

– Det här är första gången i Malmö. Fram tills nu har vi gjort hemliga spelningar och varit upptagna med att släppa musik och jobba i studion så det här är vår första officiella livespelning.

Vad har ni för förväntningar på kvällen?

– Vi förväntar oss rundgång och rökmaskin.

Vad händer framöver för Pink Milk – några nya släpp på gång?

– Ja, vi mixar klart det sista av ett års arbete just nu och det kommer snart!

Mer info om fredagens spelning hittar du här.