Feels: ”Vi har nästan skrivit klart vårt andra album”

l.php

Los Angeles-bandet Feels släppte tidigare i år sitt självbetitlade debutalbum, ett skitigt rockalbum med rötterna i både psych och punk. Imorgon spelar bandet för första gången i Sverige som en del av gatufestivalen NGBG (som också HYMN medverkar på). Vi skickade iväg några frågor till bandets sångerska och gitarrist Laena Geronimo.

Hur gick det till när ni spelade in er debutskiva? Hur kom det sig att Ty Segall producerade den?

– Vi spelade in hela skivan på en dag. Det var som att dras in i en tornado, och helt plötsligt var vi klara. Amy Allen [bandets basist] känner Ty. Han bokade oss till ett gig han arrangerade med Wand. Efter spelningen så sa Ty att han precis byggt klart en studio på sin tomt och han gärna ville spela in oss där.

– Vi ville att skivan skulle låta som vi gör live, vi ville att den skulle kännas äkta.

Hur startade Feels? Hur gick ni från att vara Raw Geronimo till att bli Feels?

– Jag startade Raw Geronimo själv med bara ett gäng demos och en förhoppning om att kunna bilda ett band med likasinnade människor. Michael Rudes [trummor] var med från början, Shannon Lay [sång, gitarr] kom med efter nån månad och Amy började efter att vi släppt vår skiva Dream Fever. Efter en massa trial and error så blev vi bandet som vi är nu och det var så Feels föddes.

Varför heter ni Feels?

– Efter Dream Fever så började vi arbeta med en annan inställning, vi började helt fokusera på hur musiken kändes och hur vi kunde skapa musik som var känslomässigt effektiv. Vi pratade hela tiden om hur låtarna kändes. Så när vi diskuterade namnförslag så föreslog jag Feels.

Vad lyssnar ni på i turnébussen?

– Det beror på när det är, vilket väder det är, hur vi mår… så det blir en massa olika sorters musik. Några av oss har haft problem med att lyckas ladda ner musik så det har blivit mycket mindre blandat än vanligt, men Amy har gjort en fantastisk blandning med sydstatsrock och vår bokare/tourmanager Bas har spelat en massa bra musik  för oss som vi aldrig hade hört förut.

Vad kommer ni göra efter turnén?

– Vi har nästan skrivit klart vårt andra album. Vi planerar att spela in det snart, efter turnén, och släppa albumet så tidigt som möjligt 2017. Och sen hoppas vi komma tillbaka och turnera i Europa igen i juli. Men vi vill turnera överallt! Det vore underbart att turnera i Australien, Japan, Sydamerika, överallt.

Feels spelar på scenen vid Plan B kl 19.30.