Hallå där… Cassius Lambert!

HYMN får många mail från artister runt om i landet. Så många att vi knappt hinner lyssna på allt (vilket är synd). Men jag minns i slutet av 2014 då redaktionen fick ett väldigt ödmjukt mail från en ung jazz/fusion/funkmusiker från Skåne. Det var något, jag kan inte riktigt säga vad, som redan innan jag lyssnade ådrog mig stort intresse.

Det jag hörde var fantastiskt. Och jag skrev en hyllande text om Pelles, som är hans tilltalsnamn, första EP. Sen släppte han ett minst lika bra debutalbum, jag intervjuade honom, han hade releasefest – vilket även var hans första spelning som Cassius Lambert – i en helt fullknökad spegelsal på Moriskan. Och han och hans band blåste skallen av hela publiken. Denna lördag (24/9) spelar han på vår scen på gatufesten på Norra Grängesbergsgatan (NGBG), vilket vi är oerhört stolta över. Vi ställde några frågor till Pelle Lindsjö, som musiker mer känd som Cassius Lambert (för mer bakgrund läs vår intervju från förra hösten).

HYMN intervjuade dig för knappt ett år sedan, strax innan du gjorde din första spelning. Vad har du gjort sedan dess?

– Sedan dess har jag skrivit en massa nytt material, byggt en studio, och utvecklat mitt liveframträdande.

Du har spelat live flera gånger sen dess och de två gånger jag sett dig har det varit väldigt mycket folk. Hur ser du själv på responsen?

– Jag känner mig väldigt ödmjuk inför responsen. Det har på något sätt varit ganska överväldigande för mig. Och när jag ännu inte har fått något avstånd till min musik, så är det mycket svårare att kunna veta hur andra skall känna inför det. Så att mottagandet har varit som det varit, är både överraskande och glädjande.

Jobbar du på nytt material (och när släpps det i så fall)?

– Ja, jag har jobbat på nytt material i ca 1,5 år. Vilket nu resulterat i ca 2 timmar ny musik. Det skall vi börja spela in i slutet av oktober, och det släpps i februari 2017. Men redan i november/december kommer det släppas lite singlar, livesessions och dylikt.

Vad kan vi förvänta oss av spelningen på NGBG på lördag?

– Spelningen på lördag kommer faktiskt mestadels innehålla nya kompositioner. Det är något som jag ser fram emot att visa upp. Sen har vi även fått in en ny gitarrist vid namn Charlotta Andersson som har sin premiärspelning med oss. Det är något jag är otroligt spänd över, då jag tycker hon lyfter min musik något oerhört.