Redaktionens favoriter v.37

Kim Gordon. Foto: Pauline Benthede/Rockfoto

Då var det fredag och dags för HYMN-redaktionen att dela med sig av veckans favoriter.

Kim Gordon – ”Murdered Out” (låt)

Att Kim Gordon (Sonic Youth, Body/Head osv) släpper sin första låt någonsin under eget namn måste naturligtvis uppmärksammas. Justin Raisen har producerat ”Murdered Out” som är det bästa världens coolaste 63-åring gjort på länge. Och Stella Mozgawa från Warpaint spelar trummor – bara en sån sak.

Hybris på Far i hatten (minifestival)

Tips till alla som befinner sig i Malmö i helgen: imorgon styr skivbolaget Hybris upp minifestival på Far i hatten med några egna och ett par inbjudna akter. På scen bland annat Hater, The Land Below och wy. Dessutom hittas This is Head i djbåset. Känns som det kommer bli en extremt fin kväll. Event hittar du här.

13962761_10153638057106644_5669056100250477500_n

Emil Jensen + Iiris Viljanen – ”Kolla på film” (duett)

Lagom till det är dags för höstmys släpper Emil Jensen och Iiris Viljanen en duett om att kolla på film. En smått underbar låt som är hämtad från Jensens kommande album Två naturliga armar (kommer 28 oktober via Adrian Recordings).

Great Destroyer – ”From The Hills” (kassett)

Om man söker på Facebook finns det flera, de flesta amerikanska metalband av olika hårdhetsgrad, som heter Great Destroyer. Detta är däremot något helt annat. Ett kassettsläpp från ständigt kvalitativa Zeon Light. Vi har inte mycket mer information än vad som står i pressreleasen (se nedan), men vi älskar musiken. Otroligt fint, vackert och eget.

Vi fick ett mail en dag från Kristian. Som är Great Destroyer. Han skickade detta album. Vi sänktes totalt. Det var så vackert. Det var sorgligt men ändå med ett hopp. Vi vet ingenting om Great Destroyer egentligen förutom att han släppte ett makalöst bra album 2007. Annars inget. Det är lite spännande.

[ingenting] – ”(inte) Hem” (video)

Veckans snyggaste video kommer från [ingenting]. Det är Skator-covern ”(inte) Hem” som fått rörlig skrud. Koreografen/dansaren Linnéa Sundling och regissören Måns Nyman borde få något slags pris för denna fina skapelse.

Fear of Men – ”Until You” (livevideo)

Om exakt en vecka, fredagen den 23 september, är det dags för Klubb HYMN på Grand i Malmö igen. På scen står bland annat brittiska Fear of Men och när vi ser det här liveklippet från St Pancras Old Church i London känner vi oss väldigt säkra på att det kommer att bli en extraordinär kväll. Mer info om klubben hittar du här.

Jari Haapalainen Trio – ”Risk för halka” (låt)

Bear Quartets Jari Haapalainen gör funkrockig frijazz tillsammans med Daniel Bingert och Per ”Texas” Johansson. Kommande albumet Fusion Machine släpps den 7 oktober. Glömde vi att säga att det funkar alldeles utmärkt? Det gör det i alla fall. Dagen innan releasen spelar trion på Inkonst i Malmö.