Redaktionens favoriter v.34

Tiger Lou. Foto: Oskar Sandström/Rockfoto
Tiger Lou. Foto: Oskar Sandström/Rockfoto

Så blir veckan snart till helg och som vanligt är det dags för HYMN-redaktionen att bjuda på sina bästa tips.

Tiger Lou – ”Undertow” (låt)

Rasmus Kellerman och Tiger Lou är äntligen tillbaka. Låten ”Undertow” är första släppet från nya The Wound Dresser – en platta som kommer att efterföljas av en turné i höst och vinter. Men först: spelning på Popaganda imorgon. Pepp!

Josefin Öhrn + The Liberation – ”Rainbow Lollipop” (låt)

Sveriges självklara psychdrottning fortsätter att övertyga. ”Rainbow Lollipop” är som en dröm. I höst kommer Josefin med band supporta Goat på deras turné. Det blir ett nedslag i Malmö den 7 oktober. Missa inte detta för allt i världen!

Jidenna – ”Chief Don’t Run” (låt)

Rapparen Jidenna hör hemma på Janelle Monáes Wondaland, som framstår lika mycket som en community som ett skivbolag. Med en sådan chef förstår vi att det svänger.

Sharon Van Etten – ”Not Myself” (låt)

Sharon Van Etten står för veckans absolut finaste ballad. ”Not Myself” är dedikerad till alla de som föll offer för massskjutningen i Orlando i juni i år. Smärtsamt vackert.

Havtorn Records fyller 5 år (fest)

Vi skriver om Havtorns artister ganska ofta, vilket inte beror på något annat än att nästan allt de släpper är fantastiskt bra. Ikväll (fredagen 26 augusti) firar bolaget sitt femårsjubileum på Blå Båten i Malmö. Det blir livemusik med många av bolagets profiler i vad som vi, utan att vara helt säkra, tolkar som någon form av mega-allstar-jam. Ni är härmed inviterade. Hundra spänn i dörren och picknicktema där man tar med vad man vill dricka själv. Mer info här. Lyssna och peppa med en legendarisk Havtorn-favorit.

Angel Olsen – ”Sister” (video)

Angel Olsen fortsätter att skruva upp förväntningarna inför My Woman som släpps om en vecka. Den här videon är 8.41 minuter njutning, speciellt för oss som ständigt längtar till Kalifornien.

Efterklang – ”The Colour Not Of Love” (låt)

I veckan kom ännu ett smakprov från Efterklangs kommande opera (!) Leaves – The Colour of Falling, ett projekt som de delar med kompositören Karsten Fundal. ”The Colour Not Of Love”, som går att lyssna till nedan, är beyond sublim.