VIDEOPREMIÄR: Jade Ell – feat. Stefany June – ”The Riddle”

Stockholmsbaserade sångerskan, låtskrivaren och producenten Jade Ell har slagit sina påsar ihop med tyska artisten Stefany June i extremt snygga ”The Riddle”. Jade berättar:

– Det finns inget annat som fångar mig lika mycket som att skriva låtar och att sedan ge dem rätt kläder och stämning. Hur skulle musiken låta till filmen om mitt liv? Mitt nya material reflekterar scener tagna ur det och med ”The Riddle” har jag satt stämningen för resterande låtar. En känsla av att vara utanför tiden och ibland när jag går upp i nåt helt och hållet, då finns inte tiden och jag är fri att se allt med nya ögon.

– Det började med tre toner på dragspel som utvecklades till en melodi som jag hörde, sedan läste Stefany orden och då insåg jag att där hade vi något unikt – att låta både tal och sång berätta innehållet i låten.

– Ibland får vi ledtrådar i livet. När jag gick igenom tillhörigheterna efter min biologiska mamma som jag inte växte upp med så hittade jag en lapp där det stod: köp henne ett dragspel – jag tror hon vill spela. Många år senare köpte jag mycket riktigt inte bara ett dragspel utan flera – helt utan denna vetskap – och som jag nu gärna använder i mina musikproduktioner.

Nu kommer videon till ”The Riddle” som är filmad av det Londonbaserade filmteamet Kevin And Roy och producerad i samarbete med IMA International Management Agency. Premiärkolla på den ovan!