SPELLISTA: 100 låtar från världens alla hörn II

Spellistan 100 låtar från världens alla hörn har fått en uppföljare och i likhet med föregående sammanställning handlar det om musik med rötterna utanför de anglosaxiska länderna. Förhoppningarna är att denna lista ska ge upphov till nya favoriter.

På fotot syns mytomspunna artist -och filmstjärnan Marlene Dietrich, som blivit en av vår tids största och mest banbrytande stilikoner. Hennes inflytande går inte att överskatta. David Bowies kropps- och bildspråk har exempelvis hämtat mycket inspiration från Dietrich. Bowie har även fångat upp andra influenser långt bortom amerikanska och engelska traditioner.

Under 70-talets fängslades Bowie av krautrocken och en av de ledande figurerna inom denna genre är Conny Plank. En tysk producent och musiker som betytt mycket för framväxten av techno och elektronika. Hans karriär började som ljudansvarig för nämnda Dietrich.

Och här hittar ni den första spellistan.