Redaktionens favoriter v.25

Bat For Lashes

Hoppas att det finns tid för annat än nubbe och sill idag! Här kommer nämligen en hel drös med fina musiktips. Glad midsommar från oss alla till er alla.

Bat For Lashes – ”We’ve Only Just Begun” (Carpenters cover)

Det börjar närma sig skivsläpp för Natasha Khan och hennes projekt Bat For Lashes. Ett album som enligt egen utsago ska vara inspirerat av bland annat The Carpenters. Nu har Khan också spelat in en livecover av nämnda bands låt ”We’ve Only Just Begun”, och det låter alldeles strålande.

Dinosaur Jr – ”Tiny” (video)

”Tiny” är ett exempel på att Dinosaur Jr fortfarande är ett av världens bästa rockband och videon, som kom i veckan, är verkligen helt oemotståndlig. Vem kan värja sig mot en skateboard-åkande hund till exempel? Ingen.

Keaton Henson – ”Alright” (låt)

Britten Keaton Henson står för veckans vackraste ballad. ”Alright” är det första smakprovet från Hensons album Kindly Now som släpps i september. Magi!

Det Stora Monstret – ”En drömd plats” (låt)

Bakom Det Stora Monstret hittas Jacob Johansson och hans senaste singel ”En drömd plats”  kan beskrivas som magisk realism. Jacob belyser samtiden genom en fiktiv värld där människor ser varandra som just medmänniskor. Inte fiender.

Atmosphere – ”Ringo” (video)

I augusti kommer Fishing Blues, det nya albumet från Slug och Ant i Atmosphere. Första låten att släppas heter ”Ringo” och i den tillhörande videon skildras en avdankad skådis som hånas av de kollegor som tidigare såg upp till honom. Briljant!

Pascal – ”Jag vill ju bara” (låt)

Igår kom nyheten att Pascal spelar på årets upplaga av Way Out West och det tackar vi för. Annat att glädjas över är att det kommer ny musik, ett album släpps i höst och redan nu kan vi lyssna till ”Jag vill ju bara”. Som alltid när det gäller Pascal så låter det fantastiskt.