Redaktionens favoriter v.24

Marlene. Foto Herman Dahlgren Rockfoto.
Marlene. Foto Herman Dahlgren Rockfoto.

Ett gäng med härliga fredagstips kommer lastat!

Marlene – ”All I Want” (låt)

Efter samarbeten med Silvana Imam, Ji Nilsson och Giorgio Moroder, och två framgångsrika år i allmänhet, är nu Marlene aktuell med nya, hittiga singeln ”All I Want”. Som en fräsch sommarbris!

Efterklang + Fundal – ”Cities of Glass” (låt)

Efterklang är tillbaka med ett första släpp sen meddelandet om en bandpaus 2014. Efter 16 utsålda föreställningar med operan Leaves – The Colour of Falling under 2015, släpper de 4 november skivan med samma namn. En platta som de har gjort ihop med kompositören Karsten Fundal. Första smakprovet därifrån heter ”Cities of Glass” och släpptes i veckan.

The Tallest Man On Earth – ”Time Of Blue” (låt)

I nästa vecka spelar Kristian Matsson aka The Tallest Man On Earth på legendariska Royal Albert Hall i London och senare i sommar får Way Out West-besökarna njuta hans fantastiska stämma. Nya låten ”Time Of Blue” är en ordentlig stämningshöjare inför detta. Så fin!

Pink Milk – ”Detroit” (video)

Pink Milks debutsingel ”Detroit” har fått en snygg video och HYMN-redaktionen blir minst sagt sugna på att plocka fram sina skateboards.

Pheeyownah – zero9zero9 (EP)

Pheeyownah är en konstnärlig multitalang som gjort musik i flera år, men först nu har ett lucky bastard till bolag signat henne. Det är Labrador Records som numera har en av Sveriges mest intressanta artister under sina vingar. Fyraspårs-EP:n är The Knife-drömsk och hypnotisk och soundet känns igen från tidigare släpp. Vi hoppas få höra mycket mer av denna artist i framtiden.

Danny Brown – ”When It Rain” (låt)

Efter att ha gästat The Avalanches återvänder nu Detroit-rapparen Danny Brown med sitt första nya material sedan 2013. ”When It Rain”, hans Paul White-producerade första släpp på Warp Records, är en glitchig kakofoni som visar att hiphoparen är redo att bryta ytterligare några regler. En fullängdare lär komma senare i år, men så länge njuter vi bara av sommarfesternas bästa soundtrack.