VIDEOPREMIÄR: 55 Cancri e – ”55 Cancri e ll”

1

Numera Berlinbaserade Malmöiten Sara Hausenkamp gör sedan 2014 experimentell musik under namnet 55 Cancri e. Hon har sedan starten hunnit med att släppa en EP, Belsebubs tårar, på kassettbolaget Zeon Light kassett och förra året kom en förlängd version av EP:n, på vinyl, som släpptes av det danska skivbolaget Music For Dreams. I augusti kom hon med i vårt format ”Veckans FYND”.

I sommar släpper 55 Cancri e sitt debutalbum Att lämna Tellus, även denna gång på Music For Dreams. Albumet handlar om ett sökande efter ro i själen, en längtan efter att hitta hem och en resa mellan planeterna Tellus och 55 Cancri e.

Låten och videon ”55 Cancri e ll” som premiärvisas idag är det första smakprovet från albumet. Videon är en hemmagjord historia och är, precis som all 55 Cancri e-musik och konst, i hopknåpad i Saras vardagsrum.

Kolla in videon nedan:

Nästa vecka kan ni se 55 Cancri e live i Danmark:

23 juni Sølyst (Klampenborg)
24 juni Louisiana Museum (Humlebæk)
25 juni AMOC – Sigurdsgade 39 (Köpenhamn)