Veckans FYND: Valdemar, 047 och Nellie Drené

Valdemar
Valdemar

Vi trotsar röd dag och kör på med måndagstraditionen ”Veckans FYND” som vanligt.

Valdemar

Ben Valdemar Hansen har nyligen flyttat till Stockholm efter att ha bott två år i London där han hämtade inspiration från de brittiska undergroundklubbarna. Nu kommer hans första officiella släpp under namnet Valdemar. Låten ”Pelican” är en minimalistisk housedröm som är omöjlig att sitta still till. Bara att dra på sig dansskorna och njuta.

047

Peter Engström och Sebastian Rutgersson i synthpoppiga Göteborgsduon 047 har ihop med sångerskan Charlee skrivit ”When We Blow Up”, och vi känner spotant att soundtracket till sena, svettiga sommarnätter är fixat. Kolla även in låten de gjorde ihop med Daniella Kruth i fjol.

Nellie Drené

Här har vi Skånes svar på Sia. Eller kanske Lorde. Om vi nu ska jämföra. Hur som helst: Nellie Drenés hittiga debutsingel ”Dear Diaries (feat. Jennie Krantz)” och hennes härliga sångton imponerar stort. Låten har hon skrivit ihop med James Wiss, som står för produktionen. Med tanke på att Nellie nyss gick ut Rytmus-gymnasiet i Malmö känns det här som något som kan växa ännu mer med tiden. Ett debutalbum är på väg.

Lyssna på vår playlist med FYND här.