Veckans FYND: från dalen, Into The Wild och HAVET

12030380_852869078161950_575931910544761913_o

Då var det måndag och än en gång dags att plocka fram tre svenska FYND som vi tror på just nu. Den här gången har samtliga akter det gemensamt att bandnamnen inspirerats av naturen.

från dalen

Paret Lucas Stålklinga och Jocelyn van Daal gör musik ihop under namnet från dalen. ”Rivningskåkspop” kallar de själva genren, som annars kanske lättast placeras i lo-fi-facket. Nyligen gav duon ut en video – drömska ”Sieko” – som går att spana in nedan:

Into The Wild

Sällan har väl ett band valt ett så passande namn? Into The Wild, som släppte en självbetitlad platta tidigare den här månaden, gör musik som fullkomligt stinker vildmark. Här gifter sig filmisk fjälljazz med instrumental skogsmulle-folk på ett strålande sätt.

HAVET

För den som gillar indiepop på svenska lär HAVET vara ett riktigt guldkorn. Sexmanna-bandet, med sångerskan Victoria Nilas i spetsen, kommer från Karlstad men känns som Göteborg. Debutsingeln ”Såna som aldrig blir kära” är 3:07 minuter popkärlek.

Lyssna på vår playlist med FYND här.