Veckans FYND: Dim Vanilla, Baula och Marie Lalá

Dim Vanilla
Dim Vanilla

En av veckans absoluta höjdpunkter är när vi får lyfta fram veckans fynd. Vill du tipsa oss om band som borde komma med i detta format? Mejla red@hymn.se.

Dim Vanilla

Erik Målsäter, Aron Lange, Hannes Waldetoft, Claes Hedlund och Felicia Holmström i Stockholmsbandet Dim Vanilla gör gullig indiepop med skör sång. Påminner lite om ett tidigt The Cardigans. Nyligen släppte de tre låtar via Soundcloud. Lyssna nedan:

Baula

Baula är Ísak Ásgeirsson och Karolina Thunberg, svensk/isländsk duo med bas i Karlstad. Singeln ”Don’t Bother” bjuder på en smak av nordiskt vemod; vacker sång, tidlösa pianoslingor och mäktiga blåspartier. Mycket fint!

Marie Lalá

Stockholmsbaserade Marie Lalá släpper sitt crowdfundade album Stjärnfall och tårar om ett par veckor. Låten ”Himmel blå” doftar 80-tal och neon, lite som Blondie fast på svenska. Väldigt passande video också. Kul kuriosa är att Marie tidigare var luftakrobat.

Lyssna på vår spellista med FYND här.