Redaktionens favoriter v.18

Amason. 
Foto: Sofia Blomgren/Rockfoto
Amason. Foto: Sofia Blomgren/Rockfoto

Då var det dags för vår fredagstradition. Här är redaktionens favoriter från vecka arton.

Amason – ”I Want To Know What Love Is” (video)

Amasons senaste EP finns en smäktande vacker cover på den gamla Foreigner-balladen ”I Want To Know What Love Is”. En tolkning som nu fått en mäktig video i regi av Filip Nilsson. Det handlar om en resande man på jakt efter Snömannen, och även om det är helt fel säsong för is och snö så kan vi inte låta bli att smälta lite av detta (pun intended).

Kehlani – ”24/7” (låt)

Kehlani, som tidigare i år hamnade på sjukhus efter vad som verkade vara ett självmordsförsök, är aktuell med en ny låt – 24/7″- producerad av DZL.  Med vad som hänt i åtanke är lyriken väldigt rörande: It’s OK to not be OK, to dive in your pain/And it’s alright to not be alright to search for your light.

Jonathan Johansson – ”Sommarkläder” (låt)

Jonathan Johanssons nya svengelska singel (här byts det snabbt och lätt mellan språken) är Kristi Himmelfärds-helgens repeatlyssning no. 1. Extremt lägligt att den kom under årets hittills varmaste vecka. ”Det finns cava, det finns en fest på en balkong. All night long”. Gott så.

Maja Gödicke – ”Blå” (låt)

Maja Gödicke har släppt en singel som är lika peppig som valfri sommarfestival. Passande att skivbolaget Woah Dad! utannonserat en minifestival mellan 4-6 juni på Trädgårn’n i Göteborg. Maja borde ha en given plats.

Cleo – ”Vi har sagt allt” (video)

I nästa vecka släpps nya Cleo-EP:n Vi har sagt allt, men redan idag kom titelspåret och en video som skruvar upp förväntningarna inför släppet rejält. Det är ingen snack om saken – Nathalie Missaoui är och förblir en av de mest begåvade inom svensk hiphop.

Sign O The Times – En hyllning till Prince (hyllningskonsert)

Imorgon anordnas en hyllningskonsert till nyligen avlidne ikonen Prince på Babel i Malmö. Artister som Raindear, Sofia Härdig, Hanouneh och Andi Almqvist kommer att tolka idolen under kvällen. Anton Lindskog från HYMN står i djbåset. Mer info här.