VIDEOPREMIÄR: Solander – ”Huckleberry Finn pt.2”

Malmöitiska folkpopduon Solander är äntligen i hetluften igen! Torsdagen den 28 april bjuder de in till en helkväll på Palladium i Malmö där de (för att citera pressmeddelandet): ”tillsammans med konstnärer och andra musiker utmanar, utvecklar och förfinar sin musik i en konsert som kommer att färdas i form, plats och sättning, mellan mikroskopiska detaljer och fullskalig eufori”.

HYMN kan avslöja att man exempelvis kommer att samarbeta med konstnären KubKub som gjorde The Knife senaste ljusshow. Mer info om spelningen hittar du här.

Peppa inför denna kväll, eller inför våren i allmänhet, genom att kolla in Solanders splitter nya video – som de gjort till en nyinspelning av låten ”Huckleberry Finn” från Passing Mt. Satu. På nya versionen gästar Charlotta Perers och Susanna Carlsson på sång.

Fredrik Karlsson i Solander berättar:

– Vi hittade Dorien Koelemeijers konst av en slump. Det var någon som postat en av hennes ”Cinemagraphs” och vi blev direkt hänförda. Det enkla bildspråket och de få rörelserna talade verkligen till oss. Vi hörde av oss och frågade om hon ville göra något liknande till vår nyinspelning av ”Huckleberry Finn”. Hon flög hem till Holland och skickade oss detta. På Palladium kommer vi använda oss av Doriens verk och många andra för att fånga det som händer i vår värld just nu. Det blir helt unikt och underbart. Det vet vi.

Vill du hellre lyssna via Soundcloud kan du göra det här: