PREMIÄR: Melby – ”Human”

PressbildMelby

En av årets hittills bästa svenska popsinglar är här! Stockholmsbandet Melby imponerar oerhört med singeln ”Human”.

Sångerskan Matilda Wiezell berättar om hur låten kom till:

– Jag skrev refrängen någon gång mellan tvåan och trean i gymnasiet, eller jag hade egentligen bara en kort fras som jag sparade i minnet. Sen kände jag inte för att göra något med den förrän nu för ett år sedan, alltså sex år senare. Jag kompade mig själv på en Yamaha Ps-555 med inbyggd trummaskin, och skrev färdigt låten på ungefär en dag. Efter det startade vi Melby.

Nån liknade bandet med Peter, Bjorn and John och jämförelser skulle även kunna göras med Amason. Det är luftigt, melodiskt, lite psykedeliskt, poppigt, men framförallt väldigt bra. Premiärlyssna på ”Human” nedan: