VIDEOPREMIÄR: Anders Enda Barnet – ”I Was Quiet Back Then”

Anders Enda Barnet är sångaren och pianisten Anders Göranssons soloprojekt. Göransson, som tidigare spelat med artister som Maia Hirasawa, Hästpojken och Daniel Johnston (!), släpper soloalbumet I Was Quiet på labeln West Coast Piano den 5 februari. Läs Sofie Gustavssons recension av plattan här.

I dag är det release för första singeln  ”I Was Quiet Back Then”, en låt som Anders också gjort en video till och som HYMN fått lov att premiärvisa. Han berättar om låten:

– Mitt bandeko hade stirrat på mig ända sen jag fick det av min gudfar Sture för ganska många år sen. Han kallade det för ljudförlängare och frågade om jag ville ha den. Den stod i hans vedbod och de är rätt eftertraktade så jag blev glad och tackade och tog emot. Råkade välta den igår förresten, jag hoppas den höll. Nu jävlar ska jag använda det tänkte jag, så jag körde det på allt. På farfisan, synten, trummorna och sången.

– Låten handlar om att känna sig oförlöst och att vakna försent. Den handlar om skateboardtricksen man aldrig vågade testa. Den handlar om kompisen som vågade göra alla tricks och allt annat och sen gick det som det gick. Den handlar om tjejen man ville ha men aldrig vågade närma sig. Låten kom delvis till av att jag och Daniel Skoglund (Songs of Boda) bestämde att vi skulle skriva varsin låt på samma ackordföljd. Tror aldrig han skrev någon dock. Här är den i alla fall – ”I Was Quiet Back Then”.

Kolla in videon ovan.