VIDEOPREMIÄR: Vogon Poetry – ”Moments” (Johan Baeckström remix)

Göteborgsbaserade sci fi-popparna Vogon Poetry visar sin mest romantiska och finstämda sida i ”Moments”. Låten är hämtad från fjolårets The Prefect Stories (ett album som fanns med när HYMN sammanfattade synth- och gothåret 2015), och i en remix av ingen mindre än ”Sveriges Vince Clarke” (Johan Baeckström) får vi ett smakprov från kommande remixalbumet The Dented Stories som väntas i slutet av februari.

”Moments” blir tredje singeln från The Prefect Stories och släpps den 29 januari med remixer av Johan Baeckström och Modiga Agenter som för Vogon Poetrys melodiösa synthpop ännu längre ut i Erasure-land.

Idag premiärvisar HYMN videon där stumfilmsklipp med bland andra Florence Vidor, Bette Davis och Greta Garbo blandas med svartvita klipp från bandets spelningar. Så här beskrivs den av vogonen Roger Tell:

– Utan att överanalysera, så tyckte vi att just den typen av klipp fungerade bra med låtens tema gällande att ta tillvara på varje ögonblick man får tillsammans med sin livskamrat. Låten är tillägnad min fru.

Missa inte intervjun vi gjorde med Vogon Poetry förra året.