VIDEOPREMIÄR: Kasban – ”Travellodge”

Göteborgsbandet Kasban presenterar vemodig poplåt på engelska. 2010 berättade Henning Sernhede – en av två kärnmedlemmar – för Expressen att det är en självklarhet att sjunga på svenska. Det är modersmålet. De har uppenbarligen ändrat sig och när resultatet blir lika skimrande som ”Travellodge” är det bara att kapitulera. Andra huvudmedlemmen Jonas Abrahamsson har nyligen turnerat som Jens Lekmans pianist och det är pianot som driver denna låt framåt.

Jonas berättar om låten:

– Med hoppet om att undvika att bli stämda av den brittiska lågbudget-hotellkedjan har vi valt att komponera en låt med ett felstavat namn. Låten heter ”Travellodge”, och handlar om hur sterila hotellrum kan ta fram såväl det värsta som det bästa hos både oss människor och djur. Hur många rabatterade hotellfrukostar behövs för att göra dig lycklig? Och – den såväl allmänmänskliga som allmändjuriska frågan – hur når du fram till dem du älskar och håller av?

Kasbans kommande album IV släpps på Louvaio Productions senare i år.