Redaktionens favoriter v.48

Wild Nothing
Wild Nothing

Då är det snart dags för helgen v.48 att ta vid och när ni har betat av hela bob hund-samlingen är det bara att köra på med veckans favoriter från HYMN-redaktionen.

Wild Nothing – ”To Know You” / ”TV Queen” (låtar)

Hurra! Den samtida shoegazens posterboy Jack Tatum och hans musikaliska projekt Wild Nothing är tillbaka! I februari kommer ett nytt album (som delvis är inspelat i Stockholm) och i veckan fick vi ta del av två nya singlar därifrån.

Lava Bangs – Ouch!

För alla med en förkärlek för riot grrrls kan vi glatt meddela att Lava Bangs (tidigare The Volcano) släppte en singel vid namn ”Ouch!” i veckan. I mars kommer ett album. Tills dess lyssnar vi om och om igen på basgången i introt. Lysande!

Kas Product (spelning)

Den som vill ha lite elektronisk musikhistoria gör klokt i att bege sig till Deep i Malmö ikväll. Franska coldwavelegendarerna Kas Product gör sin första Sverigespelning någonsin. Keyboardisten Spatsz och stencoola frontkvinnan Mona Soyoc gav under 80-talet ut tre album som har varit viktiga, inte minst för electroclash-genrens framväxt. De återförenades för några år sedan och är enligt ryktet fortfarande en mycket energisk liveakt. Som om det inte vore nog dyker en legendariska svenska synthpopakten Seppuku upp som förband. Läs mer om kvällen här.

Ciara – ”Special Edition” (låt)

R&B-drottningen Ciara har redan bjudit oss på en platta i år – Jackie. Men i veckan släpptes två nya låtar, bland annat denna härliga pärla.

Nadia Reid – Listen To Formation, Look For The Signs (album)

Nya Zeeländska folksångerskan Nadia Reid släpper idag sitt debutalbum. Rekommenderar särskilt en lyssning på spåren ”Runway” och ”Call The Days”. Fans av Laura Marling bör gilla detta.

Beatslingers – Gött Mos (3G) (EP)

Producenttrion Beatslingers, Habib ”Habz” Nafar, Mikael ”Miki the Skykid” Sarabi & Pedram ”Eddi Cayn” Djafary, från Göteborg har släppt en liten pärla till 5-spårs-EP. ”Bygga Bränd” är favoritspåret – som dessutom kommer kunna avnjutas på releasefesten på Yaki Da i Göteborg i kväll.