Redaktionens favoriter v. 47

Julia Holter. Foto: Björn Bergenheim/Rockfoto

Fira in helgen med att beta av de här rekommendationerna från HYMN-redaktionen.

Julia Holter – ”Silhouette” (video)

Plattan Have You In My Wilderness har lett till ett par steg upp på karriärstegen för trettioåriga Julia Holter. Ett av de bästa spåren på albumet, ”Silhouette” har nu fått en video i regi av Rick Bahto. Har du ännu inte upptäckt Holters storhet är det kanske dags nu?

Swim – ”Next To Me” (låt)

Malmöbaserade duon Swim och deras vemodiga chillwavedoftande electro har vi följt sedan dag 1. Nu har bandet blivit sajnade till With Love Recordings som är en underetikett till HMWL, och första singeln att ges ut är fina ”Next To Me”. Gillar du vad du hör och bor i södra delarna av Sverige så vill vi tipsa om att de spelar på Moriskan nästa lördag. Läs mer här.

Pinemen – ”The Certain Flavour” (låt)

Skivbolaget PNKSLM fortsätter att leverera. Nya singeln från Stockholmsbandet Pinemen lyser upp i novembermörkret. Det är poppig garagerock som får oss att längta enormt mycket till sommaren. Bor du i Stockholm så har du chansen att se bandet på Bar Brooklyn ikväll. Läs mer här.

Miike Snow – ”Heart Is Full” feat Run The Jewels (Remix)

Miike Snows första singel från tredje (kommande) fullängdaren heter ”Heart in Full” och har nu fått en ny skrud av Run The Jewels. Funkar finfint.

Junior Boys – ”Over It” (låt)

I februari kommer kanadensiska Junior Boys på Sverigebesök och spelar på Babel i Malmö. Innan dess är det dags för ett nytt album och i veckan släpptes ett andra smakprov därifrån – ”Over It”. Den här låten borde vara obligatorisk på helgens alla dansgolv.

Empress Of – ”I Can’t Feel My Face” (cover)

Lorely Rodriguez aka Empress Of släppte tidigare i år hyllade plattan Me. Nu gör hon en ljuvlig pianocover på den annars något uttjatade The Weeknd-dängan ”I Can’t Feel My Face”.

Dante – ”Stockholm” (cover)

Dante väcker liv i Orups låt ”Stockholm”. Covern är framtagen tillsammans med Stockholms Stadsmission, och syftet med låten och kampanjen är att belysa det faktum att utsattheten och hemlösheten i Stockholm är ett akut problem. Daniela Ubon, Pauline Skött och Ane Brun gästar.