Redaktionens favoriter v.31

CANVAS. Foto: Christian Bang
CANVAS. Foto: Christian Bang

Inget är väl så härligt som en fredagstradition? Återigen har redaktionen valt ut sina musikfavoriter från veckan som gått. Från oss alla till er alla: en riktigt god helg.

CANVAS – ”You & Me” (låt)

Trollhättan-bröderna Andreas och Robin Schulz står för en av veckans bästa låtar. Med nya projektet CANVAS lämnar de sin bakgrund inom hardcore/punk bakom sig och bjuder på luftigt snygg electrosoul. Känns som det här kan bli hur stort som helst.

What Happened, Miss Simone (musikdokumentär)

Gillar du Nina Simone och råkar ha Netflix så är det bara att koppla upp dig och logga in direkt. Sen en dryg månad tillbaka går det nämligen att streama Liz Garbus starka dokumentär om Nina Simone – What Happened, Miss Simone på sajten.

Our Love Will Destroy The World – Carnivorous Rainbows (album)

Ba Da Bing Records, som tidigare gett oss superba grejer som Lady Lamb The Beekeeper och Slothrust, levererar igen. Nyazeeländaren Campbell Kneale har tidigare gett ut under namnet Birchville Cat Motel och hans ”nya” (har funnits några år) projekt, med ett osedvanligt fantastiskt namn, följer ungefär samma mönster. Det är långa, mäktiga och instrumentala drone-stycken som siktar direkt på nervsystemet. På det nya albumet är speciellt avslutande ”Hades Iron Horizon” med sitt långsamma gitarrmangel något långt utöver det vanliga.

Wet – ”You’re The Best” (låt)

Electro-r&b-trion Wets fantastiska låt ”You’re The Best” som släpptes redan för två år sedan har fått en omarbetning och en ny video. Detta inför släppet av debutalbumet Don’t You. Det låter om möjligt ännu bättre än förut. Vi tackar och tar emot.

Janis (kommande musikdokumentär)

Amy Bergs dokumentär om Janis Joplin, med titeln Janis, får premiär på Venice Film Festival i september. Och som om det inte vore spännande nog,  i veckan kom nyheten att Cat Power aka Chan Marshall är filmens berättarröst. Marshall kommer bland annat att läsa ett antal personliga brev som Joplin skrivit. Kan bli hur bra som helst.

Small Black – ”Boys Life” (låt)

Jagjaguwar-signade Brooklynakten Small Black släpper ny platta i höst och första smakprovet ”Boys Life” är en riktig dansgolvsrökare. Fantastisk electropop detta.


Prince (oberäknelig artist)

1 juli tog Prince bort all sin musik från Spotify. Någon direkt motivering lämnades inte. Igår släppte Prince en ny låt – ”Stare”. Hur då? Exklusivt på Spotify förstås. När det gäller Prince har vi för längesen slutat förvånas över egentligen någonting överhuvudtaget. Hur det låter? Jo, ”Stare” är en alldeles utmärkt funklåt med ursnyggt blåsarrangemang och en liten återanvändning av riffet från ”Kiss” direkt efter textraden ”Can I get a kiss”.