Redaktionens favoriter v. 29

Youth Lagoon. Foto: Petter Hellman/Rockfoto

Traditionsenlig fredagslista med redaktionens bästa tips kommer här!

Youth Lagoon – ”The Knower” (låt)

Trevor Powers annonserade i veckan att ett tredje Youth Lagoon-album kommer att släppas via Fat Possum i september. Låten ”The Knower” är det första lovande smakprovet från Savage Hills Ballroom. Vill du se Youth Lagoon live i Skandinavien i höst är det Jazzhouse i Köpenhamn du ska besöka den 4 oktober.

Pearl Charles – ”You Can Change” (låt)

Detta nya stjärnskott från Los Angeles presenterar sig med en låt i popsoulfacket som känns som man hört förut, man minns inte var och när men man minns att man älskade det. Om all retro var så här snyggt utförd hade allt varit så mycket enklare. En ep är på gång (släpps 28 juli) – det ser vi fram emot!

Rundgångs 11-årsfest (fest)

Malmöbaserade skivbutiken Rundgång firar att de funnits i elva år imorgon, lördag. Festen, som går av stapeln på Babel i hemstaden, bjuder på livemusik av K-X-P, Federation, Noe Spagato och superbandet The Loodz. Dessutom hittar ni HYMN i skivbåset i baren under tidig kväll. Läs mer om festen här.

Seeming – Worldburners (EP)

Med den något diffusa beskrivningen ”post-human / post-gothic / post-political / post-dance” stod Seeming, med debuten Madness & Extinction, för ett av förra årets mest egensinniga (och storvulna) nordamerikanska elektroniska popalbum . Nu är duon tillbaka. I veckan släpptes Worldburners, en generöst tilltagen ep med 7 nya spår (och 15 remixar!). Vi känner igen deras ambitiösa industripop.

Adam Tensta gör ett politiskt statement i direktsändning (tv)

I HYMNs intervju med Adam Tensta kommer han in på att det gäller att göra det man kan för att påverka. Det är precis det han gör i TV4:s direktsända morgonprogram och ifrågasätter nolltoleransen mot rasism.

 Julia Holter – ”Feel You” (låt)

Ordet magi kanske kan tyckas uttjatat i musiksammanhang, men det är svårt att finna något annat för att beskriva Julia Holters första singel från kommande plattan Have You In My Wilderness. Det är sångerskans mest storslagna låt hittills och om albumet har samma inriktning välkomnar vi det med öppna armar.