Smaklöst, svettigt och surfigt – här är veckans FYND

Le Dudes
Le Dudes

Hoppas att alla har haft en strålande midsommarhelg och nu är redo att starta vecka 26 med lite purfärsk musik från svenska nykomlingar. Det har återigen blivit dags att lista några FYND.

Le Dudes

De båda nittionåringarna i Halmstadsbaserade Le Dudes kommer förvisso från den svenska västkusten och inte den amerikanska, men surfmusiken har ändå satt tydliga spår i deras musik. Charmigt småfalskt och halvironiskt men härligt lo-fi. För bästa effekt: lyssna på ”I’m Not A Surfer”.

Lokatt

Stockholmarna Nina och Johanna Piroth i technopopduon Lokatt pysslade tidigare med indiefolk och spelade ihop i Piroth. I slutet på maj släppte de singeln ”The Hill” och har efter det fått en del välförtjänta hyllningar. HYMN vill inte vara sämre. Det här vill vi dansa oss svettiga till i sommar. En EP kommer senare i år. Något att se fram emot!

Ricco Jets

Borås-bandet Ricco Jets släppte nyligen sina två första (sovrumsinspelade) låtar. De beskriver själva musiken som ”smaklös pop” och ursäktar sig angående produktionen på inspelningen. Helt i onödan skulle vi vilja påstå, det här låter allt annat än amatörmässigt. Ricco Jets låtar skulle lika gärna kunna vara gjorda av senaste indierockhajpen i NME.