Listan v. 14

Veckans lista bjuder på finfina toner – Glad Påsk!

The Black Sun’s Darling – ”This One’s For you” (låt)

Julia och Sebastian i duon The Black Sun’s Darling började spela in låtar hemma i vardagsrummet 2014. ”This One’s for You” är deras första singel och den ljuvliga låten är Julias kärleksförklaring till Sebastian. Ännu finare blir det av att videon till låten är filmad på parets gemensamma resa till Barcelona.

Amanda Werne (mottagare av Totta-stipendiet)

I maj släpper Amanda Werne aka Slowgold sitt andra album och att lyssna på denna skiva ger samma känsla som att ta del av mytomspunnen folkrock från tidigt 70-tal. Tidlös musik utan bäst-före-datum. På ena sidan står Neil Young, på motsatt sida hittas Joni Mitchell och i mitten står Amanda Werne. Och det är givetvis välförtjänt att denna begåvade artist fått motta Totta-stipendiet. Rockfoto gratulerar! Framtiden ser ljus ut.

Georgia Anne Muldrow – ”Ankles” (låt)

Denna produktiva sångerska från Los Angeles verkar i gränslandet mellan soul och hiphop och visar än en gång att hon förtjänar ett stort genombrott. ”Ankles” tar sig fram på ett lite udda sätt, det går inte att hitta en riktig versmelodi  – orden är lite för många och långa för ett harmoniskt textflöde och man får intrycket att hon hittar på orden medan hon sjunger dem. Nästan som att hon rappar fast hon sjunger. Men det funkar mer än väl. Bakom utgivningen står Mello Music Group, ett bolag från Arizona som bara öser ur sig högkvalitativa grejer. Om du gillar ”Ankles” ska du inte missa deras båda samlingar Mandala, vol 1 & 2 (båda finns på Spotify) som kom förra året. Där finns massor av guld i samma stil att vaska.

The Original Five – “Wrong Turn Right” (låt/video)

Den finaste bluegrassen utanför staterna spelas i Malmö. The Original Five har glatt scenerna i hemstaden i flera år och här visar de att de är redo för mer. Både låt och video av absolut toppklass! Album kommer 15 april.

Syster Sol – ”Nojan” (låt/video)

Sveriges egen reggaedrottning är äntligen aktuell med nytt material. ”Jag bryter normer och normaliserar det onormala tills det insikten om alltets samexistens är rotat. Hoppas ni gillar”. Japp, vi gillar!