Listan v. 13

Veckans bästa dag är här och därmed de sedvanliga tipsen från vår redaktion. Fina grejer som räcker hela helgen!

Unknown Mortal Orchestra – ”Multi-Love” (video)
Multi-mediakonstnären Lionel ”Vinyl” Williams har regisserat Unknown Mortal Orchestras nya video, som också är en introduktion till ett interaktivt tv-spel som bandet lanserade i samband med videoreleasen.

Kurt Cobain-dokumentären visas i Sverige (biotips)
I veckan lät SF meddela att den efterlängtade dokumentären Kurt Cobain: Montage of Heck av Brett Morgen kommer att visas på landets biografer den 27 och 28 april. Biljetterna släpps den 8 april – på dagen exakt 21 år efter det att Kurt Cobain hittades död.

Jamie xx feat. Romy Madley-Croft – ”Loud Places” (låt)
Samarbetet mellan Jamie xx och Romy Madley-Croft är lika bra som alla hoppats. Det är lätt att känna igen Everything But The Girl-influenserna och de minimalistiska tongångarna från The xx, men denna gång tillåts musiken att växa. Resultatet blir modern gospelpop.


Bill Wells & Aidan Moffat – “Street Pastor Colloquy, 3AM” (låt)

Den skotska pianisten (m.m.) Bill Wells, han som enligt Jens Lekman gjort världens bästa låt, och Aidan Moffat, tidigare 50% av Arab Strap, har nyligen släppt sitt andra gemensamma album – The Most Important Place In The World. Den här fullträffen har inte bara en ganska rolig titel, den är också ett riktigt lyckopiller med någon slags inverterad (den prisar inte direkt herren om vi säger så) gospelkör.

1987 – ”Hej då” (låt)
Ensligt sorgsna melodislingor till Victor Holmbergs bedjande röst. Singeln ”Hej då” som släpps i dag kommer få varje melankolikers hjärta att blöda.

Torres – ”Sprinter” (låt)
Titelspåret från Torres kommande platta (släpps 5/5) kom i veckan och det hörs verkligen att Robert Ellis och Ian Olliver, som vanligtvis jobbar med PJ Harvey, har ett finger med i spelet.