”Black & Blue” – Eldoradio

Vad gör vi när livet är skit? Lyssnar på britpop, såklart! Brittisk indie har ju alltid varit det självklara svaret på smog, förlorad kärlek, industriella nedläggningar och miserabelt väder. Och det är här Trollhättan kommer in i bilden. Den Västgötska före detta bilstaden är ju numera känd som Sveriges Detroit – grå och arbetslös ligger den och vältrar sig i sin egen misär medan hålögda och glåmiga före detta finanshajar driver runt på Drottningtorget med rostiga kundvagnar fulla av pantflaskor.

Så naturligtvis är det från Trollhättan som Sveriges nya Libertines härstammar. Ur askan i elden har Eldoradio rest sig och med sin skitiga, skramliga rock för unga trashjärtade människor med svart hatt och storhetsvansinne är de allt som Peter Birro inte lyckades fånga med Viva Hate. Igår premiärspelades ”Black & Blue” i P3:s Musikguiden och nu finns videon uppe. Viva Kronogården säger vi, och önskar lycka till framöver!