Listan v.37


En spännande helg är på ingång, det är ingen tvekan om saken. Inled den på bästa sätt med redaktionens musiktips vecka 37!

The Radio Dept. – ”Death To Fascism” (låt)

Med bara några dagar kvar till valet släppte The Radio Dept. sin första nya låt på fyra år. Låttiteln säger allt.

care – ”Empty Shelves” (låt)

Nya malmöbandet care beskriver sin musik som som en ”labyrintisk och snårig form av punk, indierock, post-hardcore och noise. Senare i år kommer en sjua och låten ”Empty Shelves” vittnar om att vi har något att se fram emot.

School – ”Like You” (låt)

Det är inte lätt att återskapa Manchesters 80-tal, men Göteborgsbandet School imponerar med nya singeln ”Like You”. Alice B övertygar på engelska. Felix Andersson från Skansros är också delaktig i detta fina pop-projekt. Toppklass av skivbolaget Luxury.

Linda Pira & Ladies First (tv)

De som inte hade chansen att uppleva en magisk och historisk hiphopkväll på Dramaten i våras, kan nu bänka sig framför TV:n på lördag kväll! Den stjärnspäckade föreställningen Ladies First med Linda Pira och några av de bästa hiphop- och soulladies Sverige har visas på SVT kl 20.00. Missa inte!

Perfume Genius – ”Grid” (video)

Det börjar närma sig släppet för Perfume Genius nya skiva Too Bright. Videon till andra singeln släpptes i dagarna och låten vittnar om att vi kommer få höra en ny sida av Seattle-sonen Mike Hadreas i och med kommande albumet.

Kehlani – Cloud 19 (mixtape)

Ett av årets absolut finaste rnb-släpp står en ny bekantskap från Oakland (Kalifornien) för. Modern rnb med ett rätt stort sound som ändå ger en del sköna retrovibbar. Här finns alla de tre essentiella ingredienserna – soul, voice, passion. Det känns väldigt mycket ”next big thing” över det här. Lyssna exempelvis på singelsläppet FWU.