”Captive Bolt Pistol” – Carcass

Förutom – så klart – Black Sabbath är Carcass årets största comeback i hårdrocksvärlden. Sjutton år har gått sedan grindcorelegendarerna släppte senaste plattan ”Swansong”. Den 13 september släpper Nuclear Blast bandets sjätte album ”Surgical Steel”.

Carcass återförenades redan 2007, men då utan intention att ge ut ny musik. Sedan dess har både gitarristen Michael Amott och trummisen Daniel Erlandsson hoppat av till förmån för sitt huvudsakliga band Arch Enemy. Erlandsson ersatte vid återföreningen ursprunglige trummisen Ken Owen, som på grund av en stroke 1999 tvingats sluta spela trummor. Nytt blod i form av trummisen Daniel Wilding och gitarristen Ben Ash togs in innan inspelningarna av nya skivan påbörjades.

Redan tidigt i arbetet med Surgical Steel lät sångaren och basisten Jeff Walker meddela att man siktade på ett sound mitt emellan bandets två kanske mest klassiska skivor Necroticism – Descanting the Insalubrious och Heartwork. Till sin hjälp har Carcass använt Colin Richardson som producent och Andy Sneap som mixare. Om de lyckats? Döm själva genom kommande skivans sista spår ”Captive Bolt Pistol”:

I vinter kommer Carcass kommer till Sverige, som förband åt Amon Amarth. Den 3 december spelar man på Trädgår’n i Göteborg och den 7 december på Fryshusets Arenan i Stockholm.