Plats 25: Twins – Ty Segall

http://www.youtube.com/watch?v=CCMSYRgRdAo

Orange County är ett område i Kalifornien som är känt för sina apelsiner. Temperaturen understiger sällan 20 grader, vilket är gynnsamt för citrusfrukter. Fram till för ett par år sedan förknippade jag även orten med Richard Nixon – född i Yorba Linda – samt skådespelaren John Wayne som begravdes på Pacific Memorial Park 1979. För många är säkerligen denna bild oförändrad, men Ty Segalls andra soloskiva Lemons från 2009 bevisade att även musikscenen var att räkna med. Primitiv garagerock med punkinfluenser. Men ett mer städat ljud än hans tidigare band The Epsilons.

På denna lista hittas Segalls senaste fullängdsalbum Twins, som blir hans tredje release för året. En skiva som påminner en hel del om ovanstående genombrott. Låtarna är dock bättre producerade, gitarrerna är mer på hugget. Segalls vokala insatser pendlar från falsett till okuvad punkattityd. Kan inte värja mig.

Detta år har jag lyssnat mycket på Kendrick Lamar, Angel Haze och Frank Ocean, men kan aldrig upphöra att fascineras av riktigt bra garagerock. Detta är ett ypperligt exempel. Gitarrer har upphört att revoltera, men kan fortfarande underhålla.