Dags för Stockholm Music & Arts

Luger har med Music & Arts satt ihop en lagom behaglig festival för bekväma stadsmänniskor som inte riktigt hämtat sig från semesterkoman. Utan schemakrockar och med en tryggt konservativ planering behöver man inte missa något alls. Men för den som ändå vill plocka russinen ur kakan erbjuder Rockfoto en snabbguide till festivalens tre dagar.

Music & Arts börjar idag, fredag och avslutas på söndag. Rockfoto finns på plats och kommer att rapportera löpande.

Du hittar den officiella Spotifylistan här.

Arrangörerna satsar på en stark öppning och bränner av några av festivalens tyngsta namn redan på fredagen, så är det också den dag som endagsbiljetterna sålt slut till. Från femsnåret och framåt är den en rad imponerande akter som intar scenen. Inte minst Frida Hyvönen som med den utmärkta To The Soul i ryggen har utökat sin musikaliska palett med låtar som flörtar med disco, jazz och fransk chanson. Hyvönen teatrala musik gör sig vanligen bäst på lite mindre scener men förhoppningsvis klarar hon av Skeppsholmen också.

Patti Smith behöver ingen närmare presentation. Punk- och rocklegendaren tar paus från författande och fotograferande för att framföra sin patenterat aviga New York-rock, nu senast elegant manifesterad på nya skivan Banga. Kanske den mest efterlängtade av festivalens alla artister och med tanke på Smiths rykte som utmärkt liveartist är det inte omöjligt att helgen peakar här.

Fredagkvällen avslutas lämpligtvis med Antony & the Johnsons vemodigt storslagna kammarpop, dagen till ära förstärkt med delar av Stockholms radiosymfoniker. Det är svårt att tänka sig en bättre inramning för Antony Hegartys bitterljuva sånger än Skeppsholmen i solnedgång. Det är nästan så att det blir för mycket av det goda, men bara nästan.

× × ×