Albin Gromér: – Det vore fett att samarbeta med Kanye West

– Din skiva Album känns väldigt personlig. Hur stora delar av det du skriver om är självbiografiskt?

– På just den skivan är det 100%. Det är ingen dagbok eller så, jag måste ju anpassa det lite för att få ihop en sammanhängande berättelse. Men allt jag skriver om är självupplevt.

– Du har tidigare nämnt att du gjorde om hela albumet mitt under inspelningsprocessen. Hur lät den innan du började om på nytt?

– Det var en annan skiva då med andra låtar som var på gång och det var tänkt att jag skulle släppa den efter P3 Guld-galan 2011. Jag inne på att använda mycket synthar och ville göra en helt elektronisk skiva – vilket gjorde att jag målade in mig själv i ett hörn och fastnade på vägen. Så jag valde att slänga bort hela den skivan och börja om på nytt.

Albin Gromer har också fått hjälp på traven med den egna karriären av en av sina stora idoler – Timbuktu.

– Jag har lyssnat på Timbuktu sen jag var i 12-års-åldern. Jason är grym, han är en av mina husgudar, Eftersom jag själv kommer från Malmö kan jag relatera till mycket av det han skriver om.

Hur kom ni egentligen i kontakt med varandra?

– Han snappade upp låten ”Här Inne Hos Mig” två månader innan P3 Guld-galan – samt två andra låtar jag hade gjort som han också gillade. Innan P3-galan kom han till en av mina spelningar, pratade med mig och ville ha med mig på en av sina egna låtar, ”Ord Och Flera Visor”.

Har du några fler ”drömsamarbetspartners” om du hade fått välja helt fritt?

– Oj, svår fråga, det finns ju så mycket begåvat folk. Det hade dock varit helt otroligt fett att någon gång i livet få samarbeta med Kanye West.

Vad har du för planer den närmsta tiden?

– Jag hänger mycket i studion mellan spelningar, ämnar fortsätta med det och hoppas på att kunna släppa nya grejer snart. När det blir vet jag dock inte ännu, det får vi se.