Stjärnskott: Sunshine Rabbits


Lotta Wenglén, Cecilia Nordlund, Petra Lilja och och Carolina Carlbom är alla etablerade namn inom den svenska musikbranschen och i supergruppen Sunshine Rabbits går de samman och gör pop utan någon som helst självcensur. Michael Jackson och Leila K är två av artisterna som nämns i deras pressbrev. Inte helt omotiverat. Idag släpps skivan Aiming For The Flesh och på fredag firar bandet detta på Klaffbron i Malmö. Rockfotos Madeleine Bergquist var nyfiken på dem och skickade över några frågor till MAMA FEARLESS aka Cecilia Nordlund och PATH OF LIFE aka Lotta Wenglén.

Q: Vem är Sunshine Rabbits och hur kom det sig att ni började spela ihop?

A: Sunshine Rabbits är en trimmad partymaskin utan broms. Vi började spela ihop istället för att lägga pengarna på hudvård och terapi. 2006 började Cecilia och Lotta att göra låtar ihop och sedan anslöt sig Petra Lilja (CONFIDENCE) och Carolina Carlbom (HEAT) till bandet.

Q: Musiken ni spelar och era liveshower är fulla av humor – är det meningen att man överhuvudtaget ska ta er musik på allvar?

A: Man får ta musiken på vilket sätt man vill. Musiken är där för att vi älskar det vi gör och vill dela det med publiken.

Q: Hur skulle ni själva vilja beskriva er musik?

A: Som en blandning mellan Donna Summer, Le Tigre och Toto.

Q: Varför gillar ni just kaniner? Vad har ni för relation till djur i allmänhet?

A: Vem har sagt att vi GILLAR kaniner? Kaninerna är på botten av samhället och kan inte prata. Vi talar i deras ställe. Vi tycker mycket om djur. Några av oss i bandet äter dem, stora som små.

Q: Vad är planen efter skivsläppet?

A: Vi kommer dit festen är. Så länge det är roligt så fortsätter vi att spela live. Vi kommer absolut göra fler videor till låtarna på skivan och det görs i skrivande stund flertalet remixer av spåren på skivan! ”AGNETA-Furry Killer Remix” av Patrik Book släpps i samband med plattan och videon till originallåten ”Agneta” släpps också idag via skivbolaget Margit Music.

Q: Vad kan vi förvänta oss av släppfesten på fredag?

A: Extas på dansgolvet och på scen. Klockan 22 har vi ”A Guest Star Adventure” där andra artister tolkar våra hits. Kl 23 står vi själva på scen!


Om du inte kan gå gå på spelningen på fredag så har du chans att se Sunshine Rabbits den 15/6 på Nässjöfestivalen i Nässjö, den 16 juni på Mossagårdsfestivalen i Veberöd eller på Debaser i Malmö den 30/6.