Veckans bästa spelningar, 4-10 maj

Det är äntligen fredag och som vanligt har våra lokalredaktörer sammanställt sina bästa spelningstips inför den kommande helgen och veckan.

STOCKHOLM:

5 maj: Fink. Nalen. kl.21
Fin Greenall släpper allt som oftast sin musik på elektroniska Ninja Tune Records, har skrivit låtar med Amy Winehouse, och spelar för det mesta något som fastnar mellan blues och folk. Med Tim Thornton och Guy Whittaker utgör han en tredjedel av banden Fink, som inspirerats lika mycket av The Cure och The Smiths som av japansk hardcore och traditionell afrikansk folkmusik.

9 maj: Cursive + Bored Man Overboard. Debaser Slussen. kl.20:30
Som del av den hardcore-rotade indie-scenen i Omaha, Nebraska bildades Cursive för 17 år sedan, i 1995, och släppte två år senare debutalbumet Such Blinding Stars for Starving Eyes. Sedan dess har bandet lett av Tim Kasher växt till ett för stort för sin lilla hemstad och med betydligt större bredd än många av sina likasinnade. I april 2012 spelar Cursive i Stockholm tillsammans med de lokala förmågorna i Bored Man Overboard.

10 maj: Sophie Zelmani. Nalen. kl.21
Hon vann ”Årets Nykomling”-grammisen redan 1996 och är en av de artister i Sverige som alltid släpper gedigna album och rättvist hyllas av media varje gång. Under våren 2010 släppte Sophie Zelmani sitt åttonde album I’m The Rain, ett album som producerades under hösten 2009 i Skåne och Danmark, och som följdes upp av det nionde albumet Soul under 2011.