Hedningarna: – Man kommer in i nuet med musik

Hedningarna gillar att blanda, och angående de musiktraditionellt puristiska ideal, som folkrelaterad musik kan associeras med på grund av en del av sina anhängarna, säger han att dessa känns avlägsna.

Han berättar att bandet gärna väljer ett grundsound för en låt när de börjar att arbeta med den.

– Vi väljer ett instrument till stommen av en låt, och den stommen får vara kvar i liveversioner av låten.
Vad som finns runt stommen kan däremot variera, och när Hedningarna ska ut på festivalspelningar framöver så kommer slagverkaren Valter Kindbom att ingå i bandsättningen för att göra liveupplevelsen fetare.

Ifall Samuel kommer att hinna med att höra andra akter på festivaler är oklart. Däremot hinner han inte med mycket musik-konsumtion hemmavid, då han har många projekt på gång och även dubblar som producent. Men när han väl får tid att vara åhörare, så väljer han gärna Regina Spektor eller Smashing Pumpkins för sitt eget musikintag.

-Musiken är mitt jobb, min hobby och mitt liv, säger han. Det jag tycker mest om med musiken är att skapa. Man kommer in i nuet med musik. Man släpper allt annat. Att live-loopa är fantastiskt, och jag har gjort det mycket. Då glömmer jag verkligen allt annat i världen.

Han har inget grundmurat svar på den där frågan som Hedningarnas nya album möjligen ställer om sig självt. ”Vem är jag”?

-Det är lite spretigt, säger han, men det bakas ihop instrumentellt.

I så fall är ’jag’ kanske en moraharpa med grova strängar.