Dr John ber för New Orleans

Den två gånger hårt drabbade musikstaden New Orleans väntar på sin återuppbyggnad, och i sina vildaste drömmar på garantier om fortlevnad i sin klassiska form. New Orleans har nått ut till en värld med sina speciella former av jazz och blues, både i direkt form och i indirekt, genom den betydande del av rotsystemet i den moderna musiken som New Orleans-musiken har utgjort.

Likafullt känner stadens kanske främste nu levande musikaliske representant och talesman, Dr. John, att världen, och inte minst världens politiker, har glömt hans stad efter de katastrofer som gjort staden oigenkännlig. Han upplever detta så till den grad att han nu kallar världen till bön för New Orleans. I fyra dagar, från den 16 till den 20 april, kommer Dr. John att leda böner för staden. Han kallar samlingen för SoulFire4TheGulf, och arrangemanget är offentligt. Men han kallar också alla, som inte kan närvara under denna sammankomst rent fysiskt, och har en spirituell ådra, till att tänka på kulturstaden New Orleans under dessa dagar.

Dr. John, eller Mac Rebennack, som denne man ju lystrar till när han inte uppträder med sin musik, är också högeligen albumaktuell med nya plattan Locked Down, som är ett väl mottaget samarbete med Dan Auerbach ifrån The Black Keys. Och den kände pianisten kommer också till Europa på turné i sommar.

1 reaktion

Kommentarer är stängda.