Stjärnskott: Pharoes


Q: Vad betyder Circle of Seasons? Är det ett konceptalbum?

A: Det är en skiva som tar plats under två år av Ebbes liv. Det är olika snapshots från den perioden. Det är taget ur en viss period av hans liv och den handlar om att lämna ett samlat intryck och förmedla en känsla, mer än att berätta en kronologisk historia. Ibland förstör det att prata för mycket om sin egen musik. Vi vill att folk ska bilda en egen uppfattning.

Q: Har ni hunnit göra några spelningar med bandet?

A: I början gjorde vi ett par mindre spelningar på t ex fritidsgårdar för att få rätt på vår live-rutin. Sedan har det blivit lite mer, på senare tid har vi fått supporta Adept på utvalda sverige-datum. Det har varit jättebra för oss. Adept har en ung publik som verkar ha fått upp ögonen för oss. Det är kul när det kommer fram en femtonåring och säger att vi låter som ingenting han hört innan. Hos en femtonåring finns ett helt annat engagemang än hos en dryg tatuerad trettioåring. Det är kul och oväntat med den sortens respons.

Q: Fredagen den 13 april är det releasefest för Circle Of Seasons på Babel. Kan ni berätta mer om vad som händer då?

A: Det kommer bli en jävligt nice kväll. Det blir ett avslut på processen med skivan och på det arbete vi lagt ner, och ett avstamp för allt som komma skall. Polar City och While Giants Sleep ska supporta oss denna kvällen. Det är två skånska band som vi gillar jättemycket och vi tycker har ungefär samma tänk som vi, där man inte bara lägger sig i en specifik genre, utan spelar och gör vad man vill.

Q: Har ni några övriga framtidsplaner?

A: Absolut. Vi kommer ju att spela så mycket vi kan i support av skivan. Vi har haft konversationer med folk i andra länder. Vi ska försöka ta oss utomlands och spela. Det blir en genomgående sverige-runda med grymma band. Ebbe har skrivit grunder till nästa skiva och får finslipa det när det finns tid över.  Vi är väldigt peppade på materialet, och det känns som en naturlig utveckling.