Veckans bästa spelningar 2-8 mars

Fredag igen då. Som ni kanske vet så innebär denna kalasdag bland annat att magasinets lokalredaktörer samlar sina bästa spelningstips inför kommande veckan. Håll till godo.


STOCKHOLM:

2 mar: Justice, Annexet, kl 21
Allt ni har hört är sant om Justice och de livekonserter som Gaspard Augé och Xavier de Rosnay tillsammans knåpar ihop; det är det närmaste den elektroniska musikvärlden kommer att komma hårdrocksspelningar, och antagligen minst lika högoktaniga och svettiga som alla som någonsin ställt sig på scen på Sweden Rock Festival. Igår fick de ett par tusen personer på Falkoner Salen i Köpenhamn att duscha sig själva i öl och näcka. Ikväll lär de göra detsamma med den relativt återhållsamma publiken i Stockholm.

5 mar: Miike Snow, Fotografiska, kl 20
Med tanke på vilka Pontus Winnberg och Christian Karlsson, mest kända som Bloodshy & Avant, skriver musik för till vardags är det kanske inte så konstigt at Miike Snow blivit en stor succé världen över. Men att det gick så snabbt och blev så stort, med mer eller mindre helt okända sångaren Andrew Wyatt, måste ha överraskat även superduon. Efter att ha skapat sig ett rykte som gediget liveband tar Miike Snow sig ut för ett sista gäng spelningar innan det nya albumet Happy To You släpps, med världspremiär på Fotografiska i Stockholm.

6 mar: Touché Amoré, Arenan, kl 20
Nu är det förvisso så att lilla Touché Amoré från stora men för hardcore relativt okända (om Black Flag ignoreras, vilket är omöjligt) Los Angeles står som denna kvälls första förband, med engelska Architects och det redan världskända Rise Against som huvudband. Men på hardcore-kartan är Touché Amoré inte bara anmärkningsvärda men också beskrivna som genrens nästa stora band. Det är mycket känslor, det är mycket politik, och om Touché Amoré är ens hälften så bra som de var på Kafé 44 häromåret kommer närvarande publik sent att glömma bandet.